21 Temmuz 2017 Cuma

Giritli Kamuran

  İzmir'de vintage cafe eksikliğinden hep yakınmışımdır. Son zamanlarda vintage eşyaları günümüz parçalarıyla birleştirip hem tarih kokan hem de günümüzün şık dekoruyla harmanlanmış birkaç yer açılmaya başlamıştı.. Mutluluğumuz gitgide bu güzel cafelerin açılmasıyla artıyordu. Eskiye verilen değerin, tarihimizin, benliğimizin bir parçasını bulabileceğimiz yerlerden biri de Giritli Kamuran Kordon. 1950'li yıllarda Giritli Kamuran'ın sevgili eşine yazdığı mektupları torunu günümüze kadar taşıyıp dedesinin namına yakışır bir cafe açmış.


Mektuplarda iliklerinize kadar o dönemlerin saygısını, sevgisi, kibarlığını, aşkını hissedeceksiniz. Birbirlerine hitap şekilleri oldukça etkiledi beni. Bu mektupları okurken arkada çalan müzikler sizi o döneme alıp götürecek. Hayallere dalacaksınız. Belki sizinde ailenizde böyle yaşanmışlıklar varsa onları hatırlayıp geçmişe, buram buram tarih kokan yıllara yolculuk yapacaksınız.. Yanına da yine Giritli Kamuran adında üretilen gazoz ya da bir türk kahvesi söylediniz mi keyfinize diyecek yok.
Aynı zamanda işletmecisi Gökhan bey kendisine ait kasetlere özel bir köşe de yapmış. En beğendiğim kısımlardan biri oldu. Az mı sarardık kasetleri kalemlerle.. 





 İçerideki herşey dedesine ait. Kullandığı kahve öğütücüden, nakışlı yastık kılıfına, banyoda kullandığı tasına kadar sayamayacağım daha nice eşyası..

Masaların hepsinde danteller mevcut. Güneş batarken gitmenizi tavsiye ediyorum. Antika eşyaların arasında kendinizi kaybedip zamanın nasıl geçtiğini anlamayabilirsiniz.



Menüleri yok, işletmecisi Gökhan bey ve çalışanları sizlere yardımcı oluyorlar.
Karadut ve yaban mersini şerbetleri harika. İsterseniz seçmeden önce tadım yapabilirsiniz.
Limonataları ve kahveleride mevcut.
Giritli Kamuran Gazozu:5tl.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Giritli Kamuran

  İzmir'de vintage cafe eksikliğinden hep yakınmışımdır. Son zamanlarda vintage eşyaları günümüz parçalarıyla birleştirip hem tarih koka...